Do góry

Dodatki Przepis na:

Twarożek z miętą

Twarożek z miętą

Autor:

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48507

Dodano:

Odsłon: 809

Przepis, który wykorzystywała moja prababcia. Mięta rosła w jej ogródku i dodawała ją do białego sera ze śmietaną. Zmodyfikowałam nieco ten przepis, dodając truskawki. Twarożek świetnie się sprawdza jako nadzienie do naleśników.

Składniki

  • ser biały półtłusty 250g
  • śmietana 18% 2 łyżki/ może też być jogurt naturalny 2 łyżki
  • świeża mięta 4 gałązki
  • truskawki 10 szt
  • cukier puder 2- 3 łyżki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Liście mięty posiekać, truskawki pokroić na kawałki. Ser utrzeć ze śmietaną bądź jogurtem. Dodać miętę i cukier puder, wymieszać. Na końcu wrzucić pokrojone truskawki. Całość delikatnie przemieszać.

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 13 czerwca 2014 takiego nie jadłam - czas wypróbować :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń