Do góry

Dodatki Przepis na:

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem -

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem -

Autor:

Przepisów i artykułów: 154 Ocena: 1647

Dodano:

Odsłon: 196

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem to najprostszy dodatek do kanapek, proste i bardzo szybkie w przygotowaniu smarowidło do kanapek. Taki twarożek można robić na wiele sposobów dodając to niego swoje ulubione składniki.

Składniki

  • 250 g twarogu chudego
  • 1/2 szklanki śmietany 18% ( szklanka 250 ml )
  • pęczek rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • czarny pieprz
  • sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem -

Przygotowanie

  1. Do miski przekładamy twaróg a następnie rozgniatamy go widelcem. Do twarogu dodajemy śmietanę i wszystko starannie razem łączymy.

  2. Umyte rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Opłukany i osuszony szczypiorek drobno siekamy. Do miski z twarogiem i śmietaną wrzucamy starte rzodkiewki i szczypiorek, wszystko doprawiamy do smaku czarnym pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. Tak przygotowany twarożek podajemy z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń