Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tzatziki, popularna grecką przystawka. Najczęściej podawana z chlebkami pita. Pasuje również do dań z grilla, smażonych, pieczonych mięs, ryb, warzyw. Podstawą dipu są ogórki, jogurt naturalny i czosnek. Sos jest kremowy i bardzo aromatyczny.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posyp solą i odstaw na 5-10 min. Ogórki wyciśnij z wody, przełóż do miseczki. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Sprawdź smak, w razie potrzeby dopraw. Przed podaniem polej oliwą i posyp kaparami.