Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tzatziki, popularna grecką przystawka. Najczęściej podawana z chlebkami pita. Pasuje również do dań z grilla, smażonych, pieczonych mięs, ryb, warzyw. Podstawą dipu są ogórki, jogurt naturalny i czosnek. Sos jest kremowy i bardzo aromatyczny.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8438
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 519
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8438
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 519
Składniki
Ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posyp solą i odstaw na 5-10 min. Ogórki wyciśnij z wody, przełóż do miseczki. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Sprawdź smak, w razie potrzeby dopraw. Przed podaniem polej oliwą i posyp kaparami.