Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyobrażacie sobie wigilijny barszcz bez uszek? Ja nie :) Na blogu znajdziecie przepis jak zrobić pyszny, prawdziwy, domowy czerwony barszczyk. Dzisiaj pokażę Wam, jak przygotować do niego uszka z kapustą i grzybami.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8425
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8425
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Składniki
Połowę mąki wsypuję do miski, dodaję sól i stopniowo dodaję gorącą wodę mieszając łyżką. Następnie powoli dosypuję resztę mąki i wyrabiam ciasto ręką.
Ciasto dzielę na 4. Pierwszą część wałkuję dosyć cienko i kroję na kwadraciki – bok takiego kwadratu ma 3-4 cm długości. Na środek kwadracika nakładam odrobinę farszu. Zlepiam przeciwległe rogi, a następnie brzegi ciasta, tak aby powstał trójkącik. Następnie łącze ponownie przeciwległe rogi.
Uszka wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Czekam aż wypłyną i wyjmuję od razy łyżką cedzakową.