Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyobrażacie sobie wigilijny barszcz bez uszek? Ja nie :) Na blogu znajdziecie przepis jak zrobić pyszny, prawdziwy, domowy czerwony barszczyk. Dzisiaj pokażę Wam, jak przygotować do niego uszka z kapustą i grzybami.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13321
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5815
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13321
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5815
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Składniki
Połowę mąki wsypuję do miski, dodaję sól i stopniowo dodaję gorącą wodę mieszając łyżką. Następnie powoli dosypuję resztę mąki i wyrabiam ciasto ręką.
Ciasto dzielę na 4. Pierwszą część wałkuję dosyć cienko i kroję na kwadraciki – bok takiego kwadratu ma 3-4 cm długości. Na środek kwadracika nakładam odrobinę farszu. Zlepiam przeciwległe rogi, a następnie brzegi ciasta, tak aby powstał trójkącik. Następnie łącze ponownie przeciwległe rogi.
Uszka wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Czekam aż wypłyną i wyjmuję od razy łyżką cedzakową.