Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyobrażacie sobie wigilijny barszcz bez uszek? Ja nie :) Na blogu znajdziecie przepis jak zrobić pyszny, prawdziwy, domowy czerwony barszczyk. Dzisiaj pokażę Wam, jak przygotować do niego uszka z kapustą i grzybami.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 203
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 116
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 203
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 116
Składniki
Połowę mąki wsypuję do miski, dodaję sól i stopniowo dodaję gorącą wodę mieszając łyżką. Następnie powoli dosypuję resztę mąki i wyrabiam ciasto ręką.
Ciasto dzielę na 4. Pierwszą część wałkuję dosyć cienko i kroję na kwadraciki – bok takiego kwadratu ma 3-4 cm długości. Na środek kwadracika nakładam odrobinę farszu. Zlepiam przeciwległe rogi, a następnie brzegi ciasta, tak aby powstał trójkącik. Następnie łącze ponownie przeciwległe rogi.
Uszka wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Czekam aż wypłyną i wyjmuję od razy łyżką cedzakową.