Do góry

Dodatki Przepis na:

Uszka z grzybami i kapustą

Uszka z grzybami i kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 21907

Dodano:

Odsłon: 7606

Wyobrażacie sobie wigilijny barszcz bez uszek? Ja nie :) Na blogu znajdziecie przepis jak zrobić pyszny, prawdziwy, domowy czerwony barszczyk. Dzisiaj pokażę Wam, jak przygotować do niego uszka z kapustą i grzybami.

Składniki

  • 1/2 kg mąki (ciasto)
  • 1 szklanka gorącej wody (ciasto)
  • szczypta soli (ciasto)
  • gotowy farsz z kapusty i grzybów
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Uszka z grzybami i kapustą

Przygotowanie

  1. Połowę mąki wsypuję do miski, dodaję sól i stopniowo dodaję gorącą wodę mieszając łyżką. Następnie powoli dosypuję resztę mąki i wyrabiam ciasto ręką.

  2. Ciasto dzielę na 4. Pierwszą część wałkuję dosyć cienko i kroję na kwadraciki – bok takiego kwadratu ma 3-4 cm długości. Na środek kwadracika nakładam odrobinę farszu. Zlepiam przeciwległe rogi, a następnie brzegi ciasta, tak aby powstał trójkącik. Następnie łącze ponownie przeciwległe rogi.

  3. Uszka wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Czekam aż wypłyną i wyjmuję od razy łyżką cedzakową.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń