Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa pieczone z ziołami są bardzo popularnym dodatkiem do obiadów i kolacji w kuchni włoskiej i greckiej. Danie jest bardzo smaczne i zdrowe, a przy tym proste w przygotowaniu.
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 174
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 27
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 34
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 21
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 174
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 27
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 34
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 21
Składniki
Warzywa pokroić na kawałki podobnej wielkości, cebulę na ósemki. Przełożyć do miski, dolać ok łyżki oliwy i zioła ( z wyjątkiem oregano), posolić i dokładnie wymieszać do czasu aż warzywa będą równo posmarowane oliwą. W razie potrzeby dodać więcej oliwy. Warzywa przełożyć na dużą blaszkę tak, żeby nie były za blisko siebie, piec przez około 25 min w temperaturze 180 °C z termoobiegiem (200 °C grzanie góra-dół). Po około 10 minutach pieczenia dodać obrane ząbki czosnku, natomiast 10 min przed końcem pieczenia przemieszać warzywa i posypać oregano. Smacznego :)