Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa pieczone z ziołami są bardzo popularnym dodatkiem do obiadów i kolacji w kuchni włoskiej i greckiej. Danie jest bardzo smaczne i zdrowe, a przy tym proste w przygotowaniu.
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 45
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 279
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 144
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 66
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 629
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 45
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 279
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 144
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 66
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 629
Składniki
Warzywa pokroić na kawałki podobnej wielkości, cebulę na ósemki. Przełożyć do miski, dolać ok łyżki oliwy i zioła ( z wyjątkiem oregano), posolić i dokładnie wymieszać do czasu aż warzywa będą równo posmarowane oliwą. W razie potrzeby dodać więcej oliwy. Warzywa przełożyć na dużą blaszkę tak, żeby nie były za blisko siebie, piec przez około 25 min w temperaturze 180 °C z termoobiegiem (200 °C grzanie góra-dół). Po około 10 minutach pieczenia dodać obrane ząbki czosnku, natomiast 10 min przed końcem pieczenia przemieszać warzywa i posypać oregano. Smacznego :)