Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na przekąskę: tania, efektowna i smaczna:) Doskonały element zimnego bufety:)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93446
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2614
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3470
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1572
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93446
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2614
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3470
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1572
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Składniki
Marchew, pietruszkę i seler obieramy, gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Następnie każde warzywo osobno kroimy w małą kostkę. Kukurydzę, groszek i paprykę odsączamy. Paprykę również kroimy w kostkę. Kostkę bulionową rozpuszczamy w wrzątku /ilość zgodna z przepisem na opakowaniu/, zagotowujemy i dodajemy żelatynę. Odstawiamy do przestygnięcia. Na dnie kubeczków układamy kilka większych kawałów warzyw, następnie układamy warstwami przygotowane warzywa i zalewamy bulionem z żelatyną. Odstawiamy do lodówki do stężenia.