Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A'la "smalec" wegetariański zrobiłam głównie z ciekawości, chciałam sama przekonać się czy rzeczywiście jest tak smaczny jak polecają. Potwierdzam, jest bardzo dobry i dzięki smażonej cebulce, duszonemu jabłku i przyprawom smakiem delikatnie przypomina oryginalny mięsny smalec :-). Szybki w przygotowaniu, pyszny ze świeżym pieczywem i ogórkiem kiszonym. Polecam :-)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Składniki
Fasolę wypłukać i odsączyć, przełozyć do naczynia. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju aż do zeszklenia z dodatkiem soli i ziela angielskiego. Dodać jabłko pokrojone w kostkę, majeranek, opcjonalnie goździk i smażyć mieszając do momentu aż jabłko zmięknie, a cebula lekko się zrumieni. Wyjąć goździk, resztę przełozyć do naczynia z fasolą. Przyprawić pieprzem i zmiksować blenderem na pastę. Nie trzeba miksować na gładko, mogą zostać wyczuwalne kawałki jabłka i cebulki. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Schłodzic w lodówce.
Najlepiej smakuje kolejnego dnia, ze świezym pieczywem i kiszonym ogórkiem. Smacznego :-)