Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczny chlebek Babci Stefci z Bieszczad.
Wykonanie:
Drożdże rozpuścić w mleku z cukrem i odstawić na chwilę w ciepłe miejsce. Liście czosnku niedźwiedziego zmiksować z ząbkami czosnku i olejem. Mąkę wymieszać z solą, wlać przygotowany rozczyn, wodę oraz zmiksowany czosnek niedźwiedzi. Dobrze wyrobić przez 15 minut, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na pół godziny. Po tym czasie ponownie wyrobić ręką, przełożyć do dwóch wąskich foremek posmarowanych tłuszczem i posypanych mąką. Oprószyć mąka i ponownie odłożyć do podrośnięcia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 stopni i piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec dale około 50 minut.
Sałatka ze świeżych nowalijek, idealna na wiosenne dni.
Odsłon: 79933
Żabie udka po wiejsku to prostota wykonania tego jakże smacznego choć bardzo...
Odsłon: 3177
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3185
Zdrowa pasta kanapkowa z makreli wędzonej z twarogiem i cebulą doskonała na ś...
Odsłon: 625
Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składn...
Odsłon: 7549
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3185
Zdrowa pasta kanapkowa z makreli wędzonej z twarogiem i cebulą doskonała na ś...
Odsłon: 625
Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składn...
Odsłon: 7549
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozpuścić w mleku z cukrem i odstawić na chwilę w ciepłe miejsce. Liście czosnku niedźwiedziego zmiksować z ząbkami czosnku i olejem. Mąkę wymieszać z solą, wlać przygotowany rozczyn, wodę oraz zmiksowany czosnek niedźwiedzi. Dobrze wyrobić przez 15 minut, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na pół godziny. Po tym czasie ponownie wyrobić ręką, przełożyć do dwóch wąskich foremek posmarowanych tłuszczem i posypanych mąką. Oprószyć mąka i ponownie odłożyć do podrośnięcia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 stopni i piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec dale około 50 minut.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
chleb ziemniaczany
Pieczywo
Szybki chlebek pszenno-żytni
Pieczywo
Bułeczki pszenne posypane sezamem.
Pieczywo
Chleb słonecznikowy
chleb ziemniaczany
Łatwy chleb ziemniaczany z dodatkiem ziemniaczanego puree
Odsłon: 383
Szybki chlebek pszenno-żytni
Swojski chleb nie ma sobie równych. Tym razem tak na szybko, bez wyrastania....
Odsłon: 5679