Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop czekoladowy jest niezastąpionym dodatkiem do lodów, gofrów czy naleśników. Smakuje zwłaszcza dzieciom dlatego, zamiast kupować, warto zrobić go samodzielnie. Wystarczy połączyć ze sobą składniki i zagotować.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Składniki
W garnuszku lub na głębokiej patelni połącz kakao z cukrem, wodą i szczyptą soli.
Podgrzewaj na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy sos zacznie „bulgotać”, trzymaj na palniku jeszcze przez 3 minuty. Następnie zdejmij z ognia i dodaj ekstrakt waniliowy.
Przelej do słoiczka i pozwól mu wystygnąć. Przechowuj w lodówce.