Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop czekoladowy jest niezastąpionym dodatkiem do lodów, gofrów czy naleśników. Smakuje zwłaszcza dzieciom dlatego, zamiast kupować, warto zrobić go samodzielnie. Wystarczy połączyć ze sobą składniki i zagotować.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
W garnuszku lub na głębokiej patelni połącz kakao z cukrem, wodą i szczyptą soli.
Podgrzewaj na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy sos zacznie „bulgotać”, trzymaj na palniku jeszcze przez 3 minuty. Następnie zdejmij z ognia i dodaj ekstrakt waniliowy.
Przelej do słoiczka i pozwól mu wystygnąć. Przechowuj w lodówce.