Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop czekoladowy jest niezastąpionym dodatkiem do lodów, gofrów czy naleśników. Smakuje zwłaszcza dzieciom dlatego, zamiast kupować, warto zrobić go samodzielnie. Wystarczy połączyć ze sobą składniki i zagotować.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23150
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23150
Składniki
W garnuszku lub na głębokiej patelni połącz kakao z cukrem, wodą i szczyptą soli.
Podgrzewaj na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy sos zacznie „bulgotać”, trzymaj na palniku jeszcze przez 3 minuty. Następnie zdejmij z ognia i dodaj ekstrakt waniliowy.
Przelej do słoiczka i pozwól mu wystygnąć. Przechowuj w lodówce.