Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop czekoladowy jest niezastąpionym dodatkiem do lodów, gofrów czy naleśników. Smakuje zwłaszcza dzieciom dlatego, zamiast kupować, warto zrobić go samodzielnie. Wystarczy połączyć ze sobą składniki i zagotować.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10902
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6255
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13198
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4943
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10902
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6255
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13198
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4943
Składniki
W garnuszku lub na głębokiej patelni połącz kakao z cukrem, wodą i szczyptą soli.
Podgrzewaj na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy sos zacznie „bulgotać”, trzymaj na palniku jeszcze przez 3 minuty. Następnie zdejmij z ognia i dodaj ekstrakt waniliowy.
Przelej do słoiczka i pozwól mu wystygnąć. Przechowuj w lodówce.