Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop czekoladowy jest niezastąpionym dodatkiem do lodów, gofrów czy naleśników. Smakuje zwłaszcza dzieciom dlatego, zamiast kupować, warto zrobić go samodzielnie. Wystarczy połączyć ze sobą składniki i zagotować.
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 313
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3809
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 313
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3809
Składniki
W garnuszku lub na głębokiej patelni połącz kakao z cukrem, wodą i szczyptą soli.
Podgrzewaj na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy sos zacznie „bulgotać”, trzymaj na palniku jeszcze przez 3 minuty. Następnie zdejmij z ognia i dodaj ekstrakt waniliowy.
Przelej do słoiczka i pozwól mu wystygnąć. Przechowuj w lodówce.