Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łagodny sos jogurtowo-majonezowy z wiosennymi dodatkami: rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem, koperkiem i czerwoną papryką. Pyszny dodatek do kanapek, wędlin lub gotowanych jajek.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1150
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 977
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1749
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14740
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1150
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 977
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1749
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14740
Składniki
Rzodkiewki i ogórka dokładnie myjemy a następnie kroimy w małą kosteczkę. Paprykę czerwoną również kroimy w drobną kostkę. Do warzyw dodajemy drobno posiekany szczypiorek i koperek, majonez oraz jogurt grecki. Całość doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Sos jest gotowy do podania od razu po przygotowaniu ale możemy go odstawić na 30 min. by smaki się przegryzły.