Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli dziś nastawicie, to jeszcze zdąży się ukisić do wigilii, ale to już ostatni dzwonek.
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 31
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 31
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 928
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 488
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 31
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 31
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 928
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 488
Składniki
Buraki obrać i pokroić w grube plastry. Ułożyć w słoiku.( Powinny zajmować cały słoik, moje buraki były naprawdę duże więc wystarczyło 6 sztuk.) Dodać obrane ząbki czosnku, liście laurowe i kulki jałowca. Wodę zagotować z solą. Gorącą wodą zalać buraki. Zakręcić słoik i zostawić na 7-9 dni. Po tym czasie, należy przelać zakwas do butelki lub słoika, przez gęste sito lub gazę. Tak przygotowany zakwas wstawić do lodówki. Może tam stać nawet kilka tygodni.