Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta za pasem, więc najwyższa pora zrobić zakwas. Jest to prosty sprawdzony przepis mojej mamy.
Szukasz szybkiego prostego przepisu na sobotni obiad, oto propozycja dla Cieb...
Odsłon: 568
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1856
Szukasz szybkiego prostego przepisu na sobotni obiad, oto propozycja dla Cieb...
Odsłon: 568
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1856
Składniki
Do wyparzonego słoja wlać wodę i dodać wszystkie składniki. Wymieszać łyżką. Przykryć gazą i pozostawić w ciepłym miejscu.
Czynność powtarzać przez 4 dni.
Po ukiszeniu wyjąć przyprawy i przelać do czystego słoja. Przechowywać w lodówce nawet do 3 tygodni. ( nie zakręcać pokrywką tylko gazą owiniętą gumką).