Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatni dzwonek, aby nastawić zakwas na świąteczny żurek. Przepis, który podaję poniżej jest ekspresowy, dzięki dodatkowi jogurtu. Po trzech dniach można próbować wykorzystać zakwas czy to do żurku, czy przy pieczeniu chleba. Tak więc jeżeli jeszcze nie nastawiliście zakwasu, możecie to zrobić korzystając z tego przepisu. Spokojnie zdążycie ze wszystkim.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8550
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7035
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4799
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327521
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8550
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7035
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4799
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327521
Składniki
Pierwszego dnia do szklanego słoja wsypujemy szklankę mąki, wlewamy połowę wody przewidzianej w przepisie, dodajemy jogurt, dobrze mieszamy wszystkie składniki. Słoik przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce. Po 24 godzinach dodajemy resztę mąki i wlewamy kolejną szklankę wody. Mieszamy całość, ponownie odstawiamy na 24 godziny. Po tym czasie zakwas powinien nadawać się do użycia. Jeżeli macie wątpliwości można go jeszcze odstawić na kolejną dobę, na pewno na tym nie straci. Smacznego.