Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na zakwas na żurek. Idealny tuż przed świętami.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7872
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1086
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13633
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7872
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1086
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13633
Składniki
Do słoika wrzucamy dwie łyżki zakwasu żytniego. Dorzucamy dwa grubo pokrojone ząbki czosnku. 3-4 liście laurowe oraz 5 ziaren ziela angielskiego. Wszystko zalewamy ciepłą-letnią wodą i mieszamy. Odstawiamy w słoiku i przykrywamy ściereczką kuchenną.
Codziennie należy zakwas przemieszać. Po 4 dniach będzie gotowy do przygotowania żurku. Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak zrobić zakwas na żurek. W filmie jest także odnośnik do tego jak zrobić zakwas żytni. Powodzenia.