Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś typu lazani ale w lepszej wejsji
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6265
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154807
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 463
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6265
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154807
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 463
Składniki
Ser mozzarella trzemy na tarce o dużych oczkach . Mięso podsmażamy na oleju dodajemy przyprawy i cebulę . Gdy mięso straci swoją surowość dodajemy pieczarki i kukurydzę a na sam koniec dodajemy pomidory i przecier pomidorowy . Całość dusimy do odparowania wody z pomidorów na sam koniec możemy ponownie doprawić nasz farsz .
Na placek tortilla wykładamy odrobinę sera na to nakładamy około 2 łyżki farszu i zwijamy jak krokieta
Najpierw boki do środka i na 3 ( ostrożnie by tortilla nie pękła ) .
Gotowe , zwinięte tortille wykładamy do wysmarowanej olejem formy posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku 170 °C przez około 20 do 25 minut . ( przez pierwsze 10 minut tortille należy przykryć by nie wyschły i nie popękały )
Zapieczone tortille wyciągamy z piekarnika i od razu podajemy . Można posypać natką pietruszki i podawać z ulubionym sosem na przykład z czosnkowy który będzie tu idealnie pasować .