Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne ziemniaki mogą ciekawym wzbogaceniem naszych codziennych posiłków. Można serwować je na ciepło lub zimno, z potrawami mięsnymi i jarzynami.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47667
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165534
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 357
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47667
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165534
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 357
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 93
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać wystudzone i pokrojone ziemniaki. Całość wymieszać z przyprawami i drobno posiekanym czosnkiem. Podsmażyć chwilę na patelni, ciągle mieszając.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i przełożyć ziemniaki. Zapiekać w piekarniku w 180stopniach około 20minut