Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ta świetnie nadaje się na kolację lub też jako dodatek do obiadu.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7974
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 263
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 97
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2155
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7974
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 263
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 97
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2155
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Składniki
Na patelni podsmażyć plaster boczku pokrojony w kostkę.
Dodać młoda cukinię pokrojoną w plasterki i dalej podsmażać na złoty kolor.
Dodać ugotowany makaron al'dente i troszkę jeszcze podsmażyć.
Dodać odcedzoną i wypłukaną czerwoną fasolę z puszki i dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć połowę do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, na to położyć małe, przekrojone na połowę kulki mozzarelli.
Nałożyć drugą część i przykryć wszystko plasterkami żółtego sera.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i zapiekać przez 15 minut.
Podawać z pomidorkami koktajlowymi. Smacznego !!!