Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ta świetnie nadaje się na kolację lub też jako dodatek do obiadu.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8643
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7216
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4931
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327864
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8643
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7216
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4931
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327864
Składniki
Na patelni podsmażyć plaster boczku pokrojony w kostkę.
Dodać młoda cukinię pokrojoną w plasterki i dalej podsmażać na złoty kolor.
Dodać ugotowany makaron al'dente i troszkę jeszcze podsmażyć.
Dodać odcedzoną i wypłukaną czerwoną fasolę z puszki i dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć połowę do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, na to położyć małe, przekrojone na połowę kulki mozzarelli.
Nałożyć drugą część i przykryć wszystko plasterkami żółtego sera.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i zapiekać przez 15 minut.
Podawać z pomidorkami koktajlowymi. Smacznego !!!