Do góry

Dodatki Przepis na:

Zapiekanka makaronowa z cukinią, czerwoną fasolą i serami

Zapiekanka makaronowa z cukinią, czerwoną fasolą i serami

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 706

Dodano:

Odsłon: 590

Zapiekanka ta świetnie nadaje się na kolację lub też jako dodatek do obiadu.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni podsmażyć plaster boczku pokrojony w kostkę.

  2. Dodać młoda cukinię pokrojoną w plasterki i dalej podsmażać na złoty kolor.

  3. Dodać ugotowany makaron al'dente i troszkę jeszcze podsmażyć.

  4. Dodać odcedzoną i wypłukaną czerwoną fasolę z puszki i dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

  5. Przełożyć połowę do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, na to położyć małe, przekrojone na połowę kulki mozzarelli.

  6. Nałożyć drugą część i przykryć wszystko plasterkami żółtego sera.

  7. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i zapiekać przez 15 minut.

  8. Podawać z pomidorkami koktajlowymi. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń