Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem i koperkiem. Kapusta jest bardzo smaczna, może być jedzona solo lub być dodatkiem do dań mięsnych. Ja uwielbiam ją z żeberkami i młodymi ziemniakami. Ważne żeby kapusty nie rozgotować, ma być chrupka.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85258
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2555
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9994
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4008
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7120
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85258
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2555
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9994
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4008
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7120
Składniki
Kapustę przekrawamy na pół, wycinamy głąb, a połówki drobno szatkujemy. Poszatkowaną kapustę umieszczamy w garnku. Zalewamy wodą. Dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i garnek przykrywamy przykrywką. Kapustę gotujemy na małej mocy palnika przez około 15 minut. Na oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz boczek. Do boczku i cebuli dodajemy mąkę i smażymy przez około minutę. Zasmażkę przelewamy do garnka z kapustą, mieszamy i całość zagotowujemy. Do kapusty dodajemy też posiekany koperek, mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy.