Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki zasmażane delikatne, maślane na ciepło.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1521
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1272
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1362
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1152
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1521
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1272
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1362
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1152
Składniki
Buraki gotujemy i ścieramy na grubych oczkach. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i tak jak przy zasmażce gdy mąka połączy się z masłem, wlewamy śmietanę z wodą z buraków, energicznie mieszamy by nie było grudek. Gdy zasmażka będzie gotowa, dodajemy czosnek, sól, pieprz, oraz odrobinę octu, dokładnie mieszamy i dodajemy buraczki, całość chwilę podgrzewamy.
Dziś podałam buraczki z kluseczkami i wołowinką w occie, ale zamiast kluseczek bardziej by chyba ziemniaczki pasowały, sprawdźcie i dajcie znać jak smakowało :)