Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki zasmażane delikatne, maślane na ciepło.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1047
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 362
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3220
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 677
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1047
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 362
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3220
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 677
Składniki
Buraki gotujemy i ścieramy na grubych oczkach. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i tak jak przy zasmażce gdy mąka połączy się z masłem, wlewamy śmietanę z wodą z buraków, energicznie mieszamy by nie było grudek. Gdy zasmażka będzie gotowa, dodajemy czosnek, sól, pieprz, oraz odrobinę octu, dokładnie mieszamy i dodajemy buraczki, całość chwilę podgrzewamy.
Dziś podałam buraczki z kluseczkami i wołowinką w occie, ale zamiast kluseczek bardziej by chyba ziemniaczki pasowały, sprawdźcie i dajcie znać jak smakowało :)