Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki zasmażane delikatne, maślane na ciepło.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11727
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1275
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12353
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3139
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11727
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1275
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12353
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3139
Składniki
Buraki gotujemy i ścieramy na grubych oczkach. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i tak jak przy zasmażce gdy mąka połączy się z masłem, wlewamy śmietanę z wodą z buraków, energicznie mieszamy by nie było grudek. Gdy zasmażka będzie gotowa, dodajemy czosnek, sól, pieprz, oraz odrobinę octu, dokładnie mieszamy i dodajemy buraczki, całość chwilę podgrzewamy.
Dziś podałam buraczki z kluseczkami i wołowinką w occie, ale zamiast kluseczek bardziej by chyba ziemniaczki pasowały, sprawdźcie i dajcie znać jak smakowało :)