Do góry

Dodatki Przepis na:

Zasmażane buraczki

Zasmażane buraczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3604

Dodano:

Odsłon: 10935

Buraczki zasmażane delikatne, maślane na ciepło.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraki gotujemy i ścieramy na grubych oczkach. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i tak jak przy zasmażce gdy mąka połączy się z masłem, wlewamy śmietanę z wodą z buraków, energicznie mieszamy by nie było grudek. Gdy zasmażka będzie gotowa, dodajemy czosnek, sól, pieprz, oraz odrobinę octu, dokładnie mieszamy i dodajemy buraczki, całość chwilę podgrzewamy.

  2. Dziś podałam buraczki z kluseczkami i wołowinką w occie, ale zamiast kluseczek bardziej by chyba ziemniaczki pasowały, sprawdźcie i dajcie znać jak smakowało :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń