Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A nie mają się czego wstydzić, bo smakują wybornie. Idealne do lodowych deserów, ale można je również zjeść ot tak, bez dodatków.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18992
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19898
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18992
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19898
Składniki
Gruszki umyć, obrać, przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne. Owoce ułożyć w płaskim rondelku, posmarować dżemem truskawkowym, zlać wodą tak, aby do połowy przykryła gruszki. Zagotować, wlać wiśniówkę. Owoce gotować pod przykryciem, odwracając je w trakcie gotowania. Gdy będą miękkie (al dente), wyjąć na półmisek. Jeżeli sos w rondelku jest wystarczająco gęsty, polać nim gruszki, jeżeli nie, trzeba go jeszcze gotować przez chwilę na wolnym ogniu.