Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny , prosty sos pieczarkowy który możemy wykorzystać na przykład do ziemniaków i pieczonych żeberek, jak również do gotowanych jajek makaronów itp. Polecam
nóż, patelnia, rondel, garnuszek, widelec,
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5729
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8925
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8020
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5519
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5729
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8925
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8020
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5519
Składniki
Pieczarki po umyciu, obraniu pokroić wpół plasterki, Podsmażamy na masle klarownym do odparowania wody. Następnie dodać obraną , pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażać - dusić przez około 5 - 7 minut. Dodać bulion i gotować aż pieczarki będą miękkie. W garnuszku wymieszać mąkę ze śmietaną dodać wodę. Całość po dokładnym wymieszaniu dodać energicznie mieszając do sosu. Doprowadzić do zagotowania , doprawić do smaku pieprzem i solą oraz opcjonalnie przyprawą uniwersalną kucharek. Podawać do drugiego dania , jajek ugotowanych na twardo itp. Ja podałam z ugniecionymi ziemniakami do pieczonych żeberek. Smacznego
Sosik gotowy.