Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki podane na inny sposób.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8436
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 516
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8436
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 516
Składniki
Wykonanie: Boczek pokroić w kostkę i przysmażyć. Ziemianki obrać, zalać niedużą ilością wrzącej wody, posolić i ugotować. Do miękkich ziemniaków razem z wodą wsypać mąkę, szybko zamieszać tłuczkiem do ziemniaków i podgrzewać na wolnym ogniu około 10 minut. Gotową lemieszkę wyłożyć na talerze łyżką maczaną w tłuszczu z wytopionego boczku. Okrasić wcześniej przygotowanym boczkiem i podawać z zsiadłym mlekiem.