Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki podane na inny sposób.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13330
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39591
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13330
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39591
Składniki
Wykonanie: Boczek pokroić w kostkę i przysmażyć. Ziemianki obrać, zalać niedużą ilością wrzącej wody, posolić i ugotować. Do miękkich ziemniaków razem z wodą wsypać mąkę, szybko zamieszać tłuczkiem do ziemniaków i podgrzewać na wolnym ogniu około 10 minut. Gotową lemieszkę wyłożyć na talerze łyżką maczaną w tłuszczu z wytopionego boczku. Okrasić wcześniej przygotowanym boczkiem i podawać z zsiadłym mlekiem.