Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki podane na inny sposób.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 139
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 35
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 139
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 35
Składniki
Wykonanie: Boczek pokroić w kostkę i przysmażyć. Ziemianki obrać, zalać niedużą ilością wrzącej wody, posolić i ugotować. Do miękkich ziemniaków razem z wodą wsypać mąkę, szybko zamieszać tłuczkiem do ziemniaków i podgrzewać na wolnym ogniu około 10 minut. Gotową lemieszkę wyłożyć na talerze łyżką maczaną w tłuszczu z wytopionego boczku. Okrasić wcześniej przygotowanym boczkiem i podawać z zsiadłym mlekiem.