Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa dodatki do obiadu lub samodzielne danie dla wegetarian. Do tych dodatków można dodać co tylko dusza zapragnie: kiełbaski, burgery, pieczeń, jajka sadzone ,rybę.....
Nóż i deska do krojenia, łyżka, garnek, praska do czosnku
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1468
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1468
Składniki
Ziemniaków nie obieramy, myjemy tylko, a następnie kroimy na ćwiartki, a ćwiartki na pół.
Ziemniaki zagotowujemy w osolonej wodzie, a następnie gotujemy na małym ogniu 5 minut.
W tym czasie, kiedy ziemniaki się gotują, przygotowujemy salsę: kroimy pomidory w kostkę po umyciu, drobno kroimy cebulę, czosnek obrany przepuszczamy przez praskę, a następnie dodajemy do cebuli i pomidorów. Dodajemy otartą skórkę z cytryny.
Włączamy piekarnik na najwyższą temperaturę i wkładamy formę do pieczenia z olejem. Ziemniaki odlewamy z wody na durszlaku, s następnie przepłukujemy pod zimną bieżącą wodą, a następnie zasypujemy mąką. Podrzucamy ziemniaki na durszlaku,aby równomiernie się obtoczyły w mące.
Wysypujemy ziemniaki na blachę do pieczenia, obniżamy temperaturę, a następnie pieczemy około 50 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.