Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , chrupiące ziemniaczki pieczone w piekarniku do idealny dodatek do mięs pieczonych , kotletów , ryby czy jajek sadzonych . Z dodatkiem ulubionej surówki stanowią smaczne sycące danie .
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14601
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14601
Składniki
Ziemniaki obierz , opłukaj i osusz na ręczniku papierowym pokrój w paski , przełóż do miski , dodaj sól , pieprz i olej , wymieszaj . Opcjonalnie możesz posypać tymiankiem i przyprawą do ziemniaków .
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż ziemniaki . Piekarnik nagrzej do 200 st. Piecz około 35-40 minut na złoty kolor.
Pieczone ziemniaczki to świetny dodatek do mięsa , ryby , jajek sądzonych lub kefiru czy maślanki .