Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , chrupiące ziemniaczki pieczone w piekarniku do idealny dodatek do mięs pieczonych , kotletów , ryby czy jajek sadzonych . Z dodatkiem ulubionej surówki stanowią smaczne sycące danie .
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1105
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 900
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1212
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1105
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 900
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1212
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
Składniki
Ziemniaki obierz , opłukaj i osusz na ręczniku papierowym pokrój w paski , przełóż do miski , dodaj sól , pieprz i olej , wymieszaj . Opcjonalnie możesz posypać tymiankiem i przyprawą do ziemniaków .
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż ziemniaki . Piekarnik nagrzej do 200 st. Piecz około 35-40 minut na złoty kolor.
Pieczone ziemniaczki to świetny dodatek do mięsa , ryby , jajek sądzonych lub kefiru czy maślanki .