Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , chrupiące ziemniaczki pieczone w piekarniku do idealny dodatek do mięs pieczonych , kotletów , ryby czy jajek sadzonych . Z dodatkiem ulubionej surówki stanowią smaczne sycące danie .
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Ziemniaki obierz , opłukaj i osusz na ręczniku papierowym pokrój w paski , przełóż do miski , dodaj sól , pieprz i olej , wymieszaj . Opcjonalnie możesz posypać tymiankiem i przyprawą do ziemniaków .
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż ziemniaki . Piekarnik nagrzej do 200 st. Piecz około 35-40 minut na złoty kolor.
Pieczone ziemniaczki to świetny dodatek do mięsa , ryby , jajek sądzonych lub kefiru czy maślanki .