Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na kolację to pieczarki z kiełbasą, pomidorem i selerem posypane parmezanem. Sos sriracha daje małego kopa potrawie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99997
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99997
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Składniki
Kiełbasę cienką kroimy wzdłuż na pół, a następnie znów wzdłuż na ćwiartki. Następnie kroimy w kawałki. Smażymy 5 minut na łyżce oleju, po czym dodajemy pokrojone w kawałki pieczarki. Smażymy do 15 minut. Na koniec dodajemy sól, czosnek granulowany i serek.W tym czasie włączamy piekarnik.
Bułkę paryską kroimy na pół, a następnie wzdłuż na pół. Smarujemy masłem. Wyciskamy sos Sriracha.
Wykładamy pieczarki z kiełbasą na bułkę.
Posypujemy parmezanem startym na tarce, po czym wstawiamy do piekarnika na opcję góra tylko na 10-15 minut. W tym czasie myjemy pomidor, kroimy na pół, używamy połówkę pokrojoną w kawałki, a następnie kawałek selera kroimy w drobną kostkę. Pomidor posypujemy pieprzem czarnym.
Po wyjęciu zapiekanki z piekarnika posypujemy pomidorami.
Na warstwę pomidorów kładziemy seler i wcinamy .