Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybki dodatek do obiadku - ziemniaczki zapiekane. Chyba każdy z Was je robił i ma swój sprawdzony przepis. Ja doprawiam je ziołami prowansalskimi, które doskonale podkreślają smak ziemniaka.
Ziemniaki gotować na parze przez ok. 15 min.
Następnie obrać, pokroić na większe kawałki, posypać ziołami prowansalskimi i solą.
Na całą blaszkę od piekarnika rozlać olej rzepakowy, porozkładać ziemniaczki i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 30-40 stopni (po pewnym czasie warto zmniejszyć ogień).
Po zapieczeniu z ziemniaczków odsączyć na ręczniku kuchennym tłuszcz i w razie potrzeby dosolić.
Smacznego :)
Czasami jak mam chęć na coś słodkiego to kilka chwil i mam super przekąskę do...
Odsłon: 11109
Czasami jak mam chęć na coś słodkiego to kilka chwil i mam super przekąskę do...
Odsłon: 11109
Składniki
Ziemniaki gotować na parze przez ok. 15 min. Następnie obrać, pokroić na większe kawałki, posypać ziołami prowansalskimi i solą. Na całą blaszkę od piekarnika rozlać olej rzepakowy, porozkładać ziemniaczki i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 30-40 stopni (po pewnym czasie warto zmniejszyć ogień). Po zapieczeniu z ziemniaczków odsączyć na ręczniku kuchennym tłuszcz i w razie potrzeby dosolić. Smacznego :)
Przepisy Dodatki
Dodatki
Domowy chleb na drożdżach
Dodatki
Pasztet z kaczki i kurczaka
Dodatki
Domowy smalec
Dodatki
Miodowy chleb z ziarnami złotego lnu na zakwasie i kawałku surowego ciasta pieczony w liściach chrzanu
Domowy chleb na drożdżach
Pyszny i chrupiący chleb bez wyrabiania
Odsłon: 4422
Pasztet z kaczki i kurczaka
Pieczony pasztet z kaczki i udka kurczaka. Pyszny i aromatyczny. Bardzo dobrz...
Odsłon: 320