Do góry

Dodatki Przepis na:

Ziemniaczki zapiekane z ziołami

Ziemniaczki zapiekane z ziołami

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4650

Dodano:

Odsłon: 835

Dzisiaj szybki dodatek do obiadku - ziemniaczki zapiekane. Chyba każdy z Was je robił i ma swój sprawdzony przepis. Ja doprawiam je ziołami prowansalskimi, które doskonale podkreślają smak ziemniaka.

Składniki

  • Ziemniaki 2 kg
  • Zioła prowansalskie ok.4-5 łyżeczki
  • Olej rzepakowy 2 łyżki
  • Sól morska
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ziemniaczki zapiekane z ziołami

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotować na parze przez ok. 15 min.

    Następnie obrać, pokroić na większe kawałki, posypać ziołami prowansalskimi i solą.

    Na całą blaszkę od piekarnika rozlać olej rzepakowy, porozkładać ziemniaczki i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 30-40 stopni (po pewnym czasie warto zmniejszyć ogień).

    Po zapieczeniu z ziemniaczków odsączyć na ręczniku kuchennym tłuszcz i w razie potrzeby dosolić.


    Smacznego :)


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń