Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybki dodatek do obiadku - ziemniaczki zapiekane. Chyba każdy z Was je robił i ma swój sprawdzony przepis. Ja doprawiam je ziołami prowansalskimi, które doskonale podkreślają smak ziemniaka.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 524
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3589
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4467
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30570
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 524
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3589
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4467
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30570
Składniki
Ziemniaki gotować na parze przez ok. 15 min. Następnie obrać, pokroić na większe kawałki, posypać ziołami prowansalskimi i solą. Na całą blaszkę od piekarnika rozlać olej rzepakowy, porozkładać ziemniaczki i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 30-40 stopni (po pewnym czasie warto zmniejszyć ogień). Po zapieczeniu z ziemniaczków odsączyć na ręczniku kuchennym tłuszcz i w razie potrzeby dosolić. Smacznego :)