Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybki dodatek do obiadku - ziemniaczki zapiekane. Chyba każdy z Was je robił i ma swój sprawdzony przepis. Ja doprawiam je ziołami prowansalskimi, które doskonale podkreślają smak ziemniaka.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2801
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421904
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2186
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2801
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421904
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2186
Składniki
Ziemniaki gotować na parze przez ok. 15 min. Następnie obrać, pokroić na większe kawałki, posypać ziołami prowansalskimi i solą. Na całą blaszkę od piekarnika rozlać olej rzepakowy, porozkładać ziemniaczki i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 30-40 stopni (po pewnym czasie warto zmniejszyć ogień). Po zapieczeniu z ziemniaczków odsączyć na ręczniku kuchennym tłuszcz i w razie potrzeby dosolić. Smacznego :)