Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybki dodatek do obiadku - ziemniaczki zapiekane. Chyba każdy z Was je robił i ma swój sprawdzony przepis. Ja doprawiam je ziołami prowansalskimi, które doskonale podkreślają smak ziemniaka.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1178
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2072
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 498
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1178
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2072
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 498
Składniki
Ziemniaki gotować na parze przez ok. 15 min. Następnie obrać, pokroić na większe kawałki, posypać ziołami prowansalskimi i solą. Na całą blaszkę od piekarnika rozlać olej rzepakowy, porozkładać ziemniaczki i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 30-40 stopni (po pewnym czasie warto zmniejszyć ogień). Po zapieczeniu z ziemniaczków odsączyć na ręczniku kuchennym tłuszcz i w razie potrzeby dosolić. Smacznego :)