Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam faszerowane ziemniaki z warzywami, znakomity dodatek do mięsa, zamiast zwykłych gotowanych, nie tylko wyglądają dekoracyjnie, smakują rewelacyjnie.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1175
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2070
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 497
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1175
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2070
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 497
Składniki
1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach.
2. Po ugotowaniu obieramy i kroimy na połowę. 3. W każdej połówce robimy nożem otwór tak żeby powstała nam łódeczka. 4. Łódeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i solimy.
5. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
6. Boczek kroimy w kostkę i dokładamy do cebuli.
7. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki i również dodajemy do cebuli, doprawiamy solą oraz pieprzem.
8. Gdy farsz jest już dobry napełniamy nim łódeczki.
9. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy na wierzch.
10. Ziemniaki zapiekamy 20 minut w 180 ˚ C. 11. Smacznego.