Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam faszerowane ziemniaki z warzywami, znakomity dodatek do mięsa, zamiast zwykłych gotowanych, nie tylko wyglądają dekoracyjnie, smakują rewelacyjnie.
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 610
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 290
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 153
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 702
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 610
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 290
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 153
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 702
Składniki
1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach.
2. Po ugotowaniu obieramy i kroimy na połowę. 3. W każdej połówce robimy nożem otwór tak żeby powstała nam łódeczka. 4. Łódeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i solimy.
5. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
6. Boczek kroimy w kostkę i dokładamy do cebuli.
7. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki i również dodajemy do cebuli, doprawiamy solą oraz pieprzem.
8. Gdy farsz jest już dobry napełniamy nim łódeczki.
9. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy na wierzch.
10. Ziemniaki zapiekamy 20 minut w 180 ˚ C. 11. Smacznego.