Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam faszerowane ziemniaki z warzywami, znakomity dodatek do mięsa, zamiast zwykłych gotowanych, nie tylko wyglądają dekoracyjnie, smakują rewelacyjnie.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10324
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2957
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2050
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 786
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10324
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2957
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2050
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 786
Składniki
1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach.
2. Po ugotowaniu obieramy i kroimy na połowę. 3. W każdej połówce robimy nożem otwór tak żeby powstała nam łódeczka. 4. Łódeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i solimy.
5. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
6. Boczek kroimy w kostkę i dokładamy do cebuli.
7. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki i również dodajemy do cebuli, doprawiamy solą oraz pieprzem.
8. Gdy farsz jest już dobry napełniamy nim łódeczki.
9. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy na wierzch.
10. Ziemniaki zapiekamy 20 minut w 180 ˚ C. 11. Smacznego.