Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Ziemniaki nacinane, w których kryje się starty ser długodojrzewający.
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2131
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1163
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 179
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2131
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1163
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 179
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Papier nasmarować masłem.
Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
Z jednej strony ziemniaków odkroić cienki plasterek, żeby leżały na płasko. Górną część ponacinać na 3/4 głębokości. Ziemniaki posolić, popieprzyć, a w rowki delikatnie powkładać starty ser.
Ziemniaki piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C przez ok 60 minut. Pod koniec pieczenia posypać ziemniaki pozostałym serem. Smacznego! :)