Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Ziemniaki nacinane, w których kryje się starty ser długodojrzewający.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18042
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 502
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 978
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7513
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8857
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18042
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 502
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 978
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7513
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8857
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Papier nasmarować masłem.
Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
Z jednej strony ziemniaków odkroić cienki plasterek, żeby leżały na płasko. Górną część ponacinać na 3/4 głębokości. Ziemniaki posolić, popieprzyć, a w rowki delikatnie powkładać starty ser.
Ziemniaki piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C przez ok 60 minut. Pod koniec pieczenia posypać ziemniaki pozostałym serem. Smacznego! :)