Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Ziemniaki nacinane, w których kryje się starty ser długodojrzewający.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4118
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11277
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6475
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5466
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13482
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5259
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4118
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11277
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6475
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5466
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13482
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5259
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Papier nasmarować masłem.
Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
Z jednej strony ziemniaków odkroić cienki plasterek, żeby leżały na płasko. Górną część ponacinać na 3/4 głębokości. Ziemniaki posolić, popieprzyć, a w rowki delikatnie powkładać starty ser.
Ziemniaki piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C przez ok 60 minut. Pod koniec pieczenia posypać ziemniaki pozostałym serem. Smacznego! :)