Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do obiadu (wybornie smakują z kefirem).
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5651
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33357
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 91
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5651
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33357
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 91
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, opłukać, ponacinać w poprzek ostrym nożem nie przecinając ich do końca. Tak przygotowane ziemniaki, polać delikatnie olejem, oprószyć sola, pieprzem i ziołami prowansalskimi oraz mieloną papryką. Naczynie żaroodporne natrzeć czosnkiem i ułożyć ziemniaki. Nakryć folią aluminiową, po czym wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut, delikatnie obracając co jakiś czas. Następnie usunąć folię aluminiową, ziemniaki ułożyć nacięciami do góry, posypać resztą posiekanego czosnku i zapiekać jeszcze przez 15 minut. SMACZNEGO.