Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do obiadu (wybornie smakują z kefirem).
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 956
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1983
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 464
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 956
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1983
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 464
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, opłukać, ponacinać w poprzek ostrym nożem nie przecinając ich do końca. Tak przygotowane ziemniaki, polać delikatnie olejem, oprószyć sola, pieprzem i ziołami prowansalskimi oraz mieloną papryką. Naczynie żaroodporne natrzeć czosnkiem i ułożyć ziemniaki. Nakryć folią aluminiową, po czym wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut, delikatnie obracając co jakiś czas. Następnie usunąć folię aluminiową, ziemniaki ułożyć nacięciami do góry, posypać resztą posiekanego czosnku i zapiekać jeszcze przez 15 minut. SMACZNEGO.