Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do obiadu (wybornie smakują z kefirem).
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 814
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10782
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 814
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10782
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, opłukać, ponacinać w poprzek ostrym nożem nie przecinając ich do końca. Tak przygotowane ziemniaki, polać delikatnie olejem, oprószyć sola, pieprzem i ziołami prowansalskimi oraz mieloną papryką. Naczynie żaroodporne natrzeć czosnkiem i ułożyć ziemniaki. Nakryć folią aluminiową, po czym wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut, delikatnie obracając co jakiś czas. Następnie usunąć folię aluminiową, ziemniaki ułożyć nacięciami do góry, posypać resztą posiekanego czosnku i zapiekać jeszcze przez 15 minut. SMACZNEGO.