Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do obiadu (wybornie smakują z kefirem).
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2130
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11270
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 103
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2130
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11270
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 103
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, opłukać, ponacinać w poprzek ostrym nożem nie przecinając ich do końca. Tak przygotowane ziemniaki, polać delikatnie olejem, oprószyć sola, pieprzem i ziołami prowansalskimi oraz mieloną papryką. Naczynie żaroodporne natrzeć czosnkiem i ułożyć ziemniaki. Nakryć folią aluminiową, po czym wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut, delikatnie obracając co jakiś czas. Następnie usunąć folię aluminiową, ziemniaki ułożyć nacięciami do góry, posypać resztą posiekanego czosnku i zapiekać jeszcze przez 15 minut. SMACZNEGO.