Do góry

Dodatki Przepis na:

Ziemniaki po Bieszczadzku na piwie

Ziemniaki  po Bieszczadzku na piwie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2310 Ocena: 14630

Dodano:

Odsłon: 434

Wspaniałe ziemniaczki do obiadu. Polecam.

Składniki

  • Składniki:
  • Ziemniaki 1 ½ kg
  • Cebula biała 2 szt.
  • Piwo jasne ½ szklanki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Tłuszcz do smażenia ziemniaków
  • Szczypiorek
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, pokroić w grubą kostkę, zalać wodą i gotować przez 10 minut. Następnie odcedzić, zalać piwem. Cebulę obrać, posiekać i usmażyć na tłuszczu, dodać do ziemniaków i udusić do miękkości z dodatkiem przypraw do smaku. Wyłożyć na talerz, posypać posiekanym szczypiorkiem i podawać szczególnie z drobiem lub rybą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

CookWithMe 06 marca Mmm, uwielbiam dania na piwie, są takie aromatyczne Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń