Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnego, zwykłego puree. To delikatne, wręcz rozpływa się w ustach, ziemniaki zapieczone pod kołderką z jajek i śmietany. Jest pysznie i prosto.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3516
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4286
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74340
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3516
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4286
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74340
Składniki
Ziemniaki ugotować, odcedzić i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z jedną łyżką masła i stopniowo dodawać gorące mleko. Całość wymieszać, w razie potrzeby dosolić.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wyłożyć na nie równą warstwę ziemniaków. Zalać śmietaną roztrzepaną z jajkami.
Całość wstawić do nagrzanego do 180st piekarnika. Zapiekać, aż wierzch lekko się zrumieni. Po wyjęciu z piekarnika polać jedną łyżką roztopionego masła i posypać posiekanym koperkiem.