Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnego, zwykłego puree. To delikatne, wręcz rozpływa się w ustach, ziemniaki zapieczone pod kołderką z jajek i śmietany. Jest pysznie i prosto.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 659
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 263
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3118
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4042
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 824
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 659
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 263
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3118
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4042
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 824
Składniki
Ziemniaki ugotować, odcedzić i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z jedną łyżką masła i stopniowo dodawać gorące mleko. Całość wymieszać, w razie potrzeby dosolić.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wyłożyć na nie równą warstwę ziemniaków. Zalać śmietaną roztrzepaną z jajkami.
Całość wstawić do nagrzanego do 180st piekarnika. Zapiekać, aż wierzch lekko się zrumieni. Po wyjęciu z piekarnika polać jedną łyżką roztopionego masła i posypać posiekanym koperkiem.