Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnego, zwykłego puree. To delikatne, wręcz rozpływa się w ustach, ziemniaki zapieczone pod kołderką z jajek i śmietany. Jest pysznie i prosto.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30439
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9672
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2159
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4157
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 865
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30439
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9672
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2159
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4157
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 865
Składniki
Ziemniaki ugotować, odcedzić i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z jedną łyżką masła i stopniowo dodawać gorące mleko. Całość wymieszać, w razie potrzeby dosolić.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wyłożyć na nie równą warstwę ziemniaków. Zalać śmietaną roztrzepaną z jajkami.
Całość wstawić do nagrzanego do 180st piekarnika. Zapiekać, aż wierzch lekko się zrumieni. Po wyjęciu z piekarnika polać jedną łyżką roztopionego masła i posypać posiekanym koperkiem.