Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnego, zwykłego puree. To delikatne, wręcz rozpływa się w ustach, ziemniaki zapieczone pod kołderką z jajek i śmietany. Jest pysznie i prosto.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39253
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 406
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 177
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9261
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39253
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 406
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 177
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9261
Składniki
Ziemniaki ugotować, odcedzić i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z jedną łyżką masła i stopniowo dodawać gorące mleko. Całość wymieszać, w razie potrzeby dosolić.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wyłożyć na nie równą warstwę ziemniaków. Zalać śmietaną roztrzepaną z jajkami.
Całość wstawić do nagrzanego do 180st piekarnika. Zapiekać, aż wierzch lekko się zrumieni. Po wyjęciu z piekarnika polać jedną łyżką roztopionego masła i posypać posiekanym koperkiem.