Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnego, zwykłego puree. To delikatne, wręcz rozpływa się w ustach, ziemniaki zapieczone pod kołderką z jajek i śmietany. Jest pysznie i prosto.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 53
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 435
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1377
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1857
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 53
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 435
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1377
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1857
Składniki
Ziemniaki ugotować, odcedzić i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z jedną łyżką masła i stopniowo dodawać gorące mleko. Całość wymieszać, w razie potrzeby dosolić.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wyłożyć na nie równą warstwę ziemniaków. Zalać śmietaną roztrzepaną z jajkami.
Całość wstawić do nagrzanego do 180st piekarnika. Zapiekać, aż wierzch lekko się zrumieni. Po wyjęciu z piekarnika polać jedną łyżką roztopionego masła i posypać posiekanym koperkiem.