Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzywami lub rybą. Młode ziemniaki pieczone w papilotach z tymiankiem i rozmarynem z pewnością każdemu przypadną do gustu. Ich przygotowanie jest banalnie proste i zajmuje dosłownie chwilę. Koniecznie przetestujcie ten przepis!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13238
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1505
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5999
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13238
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1505
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5999
Składniki
Młode ziemniaki dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym (nie obieramy).
Przygotowujemy 4 arkusze papieru do pieczenia o wymiarach około 30x40 cm. Na środek każdego z nich układamy po 5 ziemniaków.
Każdą porcję ziemniaków polewamy łyżką oliwy, do środka wkładamy po jednej gałązce tymianku i rozmarynu. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Papier do pieczenia zwijamy w papiloty. Paczuszki układamy na blaszce do pieczenia. Ziemniaki pieczemy przez około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.