Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzywami lub rybą. Młode ziemniaki pieczone w papilotach z tymiankiem i rozmarynem z pewnością każdemu przypadną do gustu. Ich przygotowanie jest banalnie proste i zajmuje dosłownie chwilę. Koniecznie przetestujcie ten przepis!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113085
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 471
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 807
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113085
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 471
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 807
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Składniki
Młode ziemniaki dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym (nie obieramy).
Przygotowujemy 4 arkusze papieru do pieczenia o wymiarach około 30x40 cm. Na środek każdego z nich układamy po 5 ziemniaków.
Każdą porcję ziemniaków polewamy łyżką oliwy, do środka wkładamy po jednej gałązce tymianku i rozmarynu. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Papier do pieczenia zwijamy w papiloty. Paczuszki układamy na blaszce do pieczenia. Ziemniaki pieczemy przez około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.