Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ziemniaczki to był strzał w dychę, bo zjedliśmy całą blachę :-) Bardzo proste do zrobienia, a w smaku przepyszne. Są doskonałym dodatkiem do obiadu, ale równie świetnie będą smakować z sosem czosnkowym.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113075
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 461
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 800
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113075
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 461
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 800
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
W miseczce wymieszać olej z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry. Poukładać na blasze wysmarowanej olejem i lekko posolić. Następnie marynatę rozsmarować pędzelkiem na rozłożonych ziemniakach. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na ok. 20-30 minut do zrumienienia (w zależności od piekarnika). SMACZNEGO!!!