Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ziemniaczki to był strzał w dychę, bo zjedliśmy całą blachę :-) Bardzo proste do zrobienia, a w smaku przepyszne. Są doskonałym dodatkiem do obiadu, ale równie świetnie będą smakować z sosem czosnkowym.
W miseczce wymieszać olej z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry. Poukładać na blasze wysmarowanej olejem i lekko posolić. Następnie marynatę rozsmarować pędzelkiem na rozłożonych ziemniakach. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na ok. 20-30 minut do zrumienienia (w zależności od piekarnika).
SMACZNEGO!!!
Jeśli wybierzecie się na grzybobranie, możecie wpisać w swój kulinarny kalend...
Odsłon: 83627
Smaczne, rozpływające się w ustach o chrupiącej skórce skrzydełka zasmakują k...
Odsłon: 1199
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9249
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 440
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9249
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 440
Składniki
W miseczce wymieszać olej z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry. Poukładać na blasze wysmarowanej olejem i lekko posolić. Następnie marynatę rozsmarować pędzelkiem na rozłożonych ziemniakach. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na ok. 20-30 minut do zrumienienia (w zależności od piekarnika). SMACZNEGO!!!
Przepisy Dodatki
Dodatki
Mielonka turystyczna.
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Mielonka turystyczna.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka turystyczna, prosta w zrobieniu, idealna do...
Odsłon: 1755
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 535