Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ziemniaczki to był strzał w dychę, bo zjedliśmy całą blachę :-) Bardzo proste do zrobienia, a w smaku przepyszne. Są doskonałym dodatkiem do obiadu, ale równie świetnie będą smakować z sosem czosnkowym.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1467
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2982
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1063
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1838
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1467
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2982
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1063
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1838
Składniki
W miseczce wymieszać olej z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry. Poukładać na blasze wysmarowanej olejem i lekko posolić. Następnie marynatę rozsmarować pędzelkiem na rozłożonych ziemniakach. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na ok. 20-30 minut do zrumienienia (w zależności od piekarnika). SMACZNEGO!!!