Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z ziemniaków można wyczarować mnóstwo pysznych dań. Te zapiekane z fetą i pomidorami to prawdziwa bomba smaku. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięsa, lub samodzielna przekąska. Można podać je nawet na domówce. Przepis pochodzi z 557. odcinka programu "Ewa gotuje".
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10423
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336763
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4319
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423699
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10423
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336763
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4319
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423699
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić oregano i solą. Podsmażyć na patelni na mocno rozgrzanej oliwie. Wsypać kolendrę. Pod koniec dorzucić posiekany czosnek. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać drobno pokrojone pomidory oraz zalewę z puszki.
Piec w temp. 180 st. C do takiego momentu, aż ziemniaki zaczną robić się miękkie.
Wkruszyć fetę i zapiekać jeszcze przez chwilę. Udekorować listkami oregano.