Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś z kurczaka, soczysta i pełna smaku.
rękaw do pieczenia, sznurek kulinarny
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 189
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2706
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 864
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14335
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 189
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2706
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 864
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14335
Składniki
Pierś wykrawa się z tuszki z naddatkiem skóry.
Trzeba obsypać ją obficie przyprawami z dwóch stron i związać ciasno sznurkiem. Pierś piekłam w rękawie do pieczenia na plastrach cebuli- wtedy zachowa wilgoć. Było to około 45 minut w 185 C. Ale pewnie można też krócej.
Smacznego :)