Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś z kurczaka, soczysta i pełna smaku.
rękaw do pieczenia, sznurek kulinarny
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 541
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 778
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 541
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 778
Składniki
Pierś wykrawa się z tuszki z naddatkiem skóry.
Trzeba obsypać ją obficie przyprawami z dwóch stron i związać ciasno sznurkiem. Pierś piekłam w rękawie do pieczenia na plastrach cebuli- wtedy zachowa wilgoć. Było to około 45 minut w 185 C. Ale pewnie można też krócej.
Smacznego :)