Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś z kurczaka, soczysta i pełna smaku.
rękaw do pieczenia, sznurek kulinarny
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 683
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12439
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 683
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12439
Składniki
Pierś wykrawa się z tuszki z naddatkiem skóry.
Trzeba obsypać ją obficie przyprawami z dwóch stron i związać ciasno sznurkiem. Pierś piekłam w rękawie do pieczenia na plastrach cebuli- wtedy zachowa wilgoć. Było to około 45 minut w 185 C. Ale pewnie można też krócej.
Smacznego :)