Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś z kurczaka, soczysta i pełna smaku.
rękaw do pieczenia, sznurek kulinarny
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2144
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 145
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2144
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 145
Składniki
Pierś wykrawa się z tuszki z naddatkiem skóry.
Trzeba obsypać ją obficie przyprawami z dwóch stron i związać ciasno sznurkiem. Pierś piekłam w rękawie do pieczenia na plastrach cebuli- wtedy zachowa wilgoć. Było to około 45 minut w 185 C. Ale pewnie można też krócej.
Smacznego :)