Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki krem jest dobrym dodatkiem do naleśników, do ciasta, do deserów, do przełożenia ciasteczek.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Oczyszczoną, umytą żurawinę przełożyć do rondelka. Dodać cukier i wodę. Gotować na wolnym ogniu aż żurawina się rozpadnie. Żurawinę przetrzeć przez sito. Skórki są rozgotowane, miękkie i nie jest to trudne. Wystudzony mus z żurawiny przełożyć do metalowej miseczki i dodać rozbełtane jajka. Miseczkę ustawić na garnku z gotującą się wodą. Miseczka nie może dotykać do wody. Masę mieszać rózgą. Dodać masło, które musi się rozpuścić. Po ok 10 minutach ubijania krem jest gotowy. Można wykorzystać np do posmarowania naleśników. Można przełożyć do słoiczka i przechować w lodówce kilka dni. Smacznego.