Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki krem jest dobrym dodatkiem do naleśników, do ciasta, do deserów, do przełożenia ciasteczek.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8796
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7596
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5183
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328385
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8796
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7596
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5183
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328385
Składniki
Oczyszczoną, umytą żurawinę przełożyć do rondelka. Dodać cukier i wodę. Gotować na wolnym ogniu aż żurawina się rozpadnie. Żurawinę przetrzeć przez sito. Skórki są rozgotowane, miękkie i nie jest to trudne. Wystudzony mus z żurawiny przełożyć do metalowej miseczki i dodać rozbełtane jajka. Miseczkę ustawić na garnku z gotującą się wodą. Miseczka nie może dotykać do wody. Masę mieszać rózgą. Dodać masło, które musi się rozpuścić. Po ok 10 minutach ubijania krem jest gotowy. Można wykorzystać np do posmarowania naleśników. Można przełożyć do słoiczka i przechować w lodówce kilka dni. Smacznego.