Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię go najczęściej na święta, dla pań, które nie lubią mocniejszych trunków.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4391
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 80
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 102
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4391
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 80
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 102
Składniki
Żółtka wiejskich, ekologicznych jaj, ucierać z cukrami przez 12-15 minut na puszystą masę. Cukier powinien być całkowicie rozpuszczony. Wciąż ucierając dodawać stopniowo zagęszczone mleko niesłodzone a na końcu powolutku dolewać spirytus. Jeszcze chwilę ucierać do połączenia się wszystkich składników. Przelać przez gęste sitko i rozlać do butelek. Przechowywać w lodówce. Próbować dopiero po kilku dniach jak zgęstnieje i nabierze mocy. *Jeżeli dla kogoś będzie za mocny, można dolać 1/2 szklanki przegotowanego, zimnego mleka*