Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Sok grejpfrutowy (może być z kartonu, ale najlepiej świeżo wyciśnięty) połączyć z ginem i sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszać, najlepiej w shakerze (potrząsać 1-2 min). Grejpfrut dokładnie wyszorować, sparzyć wrzątkiem, nie obierając pokroić na plasterki, a potem na niewielkie kawałki. Napój rozlać do szerokich szklanek (można je przedtem schłodzić, wstawiając na kilkanaście minut do lodówki). Do każdej włożyć po 2 kostki lodu, szklanki przybrać cząstkami grejpfruta.
przepis zaczerpnełam z http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/czerwony_drink/