Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny domowy soczek bez konserwantów i innych sztucznych dodatków!!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 137
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 137
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Składniki
Pomarańcze umyć i sparzyć, 2szt. pokroić na mniejsze kawałki wraz ze skórką natomiast 1 szt pomarańczy obrać i również pokroić na kawałki. Wrzucić do garnka. Marchew obrać i również pokroić na mniejsze kawałki (można zetrzeć na tarce) Dodać do pomarańczy, następnie dodać 1.5szkl. wody + 1 łyżeczka kwasku cytrynowego. Gotować całość aż do miękkości.
Wodę zagotować z cukrem, pozostawić do wystudzenia. Marchew i pomarańcze zblendować, dodać całość do przegotowanej wody z cukrem. Dokładnie wymieszać. Można dodatkowo przecedzić przez gazę * Smacznego :)