Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
,Najlepszy bo domowej roboty likier,pyszny,gęsty i pachnący:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2511
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3432
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1505
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2210
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2511
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3432
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1505
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2210
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrami na puch. Dodawać stopniowo mleko skondensowane ,cały czas miksując. Spirytus wlewać również stopniowo by żółtka się nie ścięły. Przelać do butelki,ja zrobiłam 1/2l ajerkoniaku,a z reszty likier kawowy.
Smacznego życzę!