Do góry

Napoje Przepis na:

Ajerkoniak

Ajerkoniak

Autor:

Przepisów i artykułów: 811 Ocena: 15637

Dodano:

Odsłon: 11457

,Najlepszy bo domowej roboty likier,pyszny,gęsty i pachnący:)

Składniki

  • Żółtka 10szt
  • cukier 8 łyżek
  • spirytus 370ml
  • mleko skondensowane 7,5% 500ml
  • Cukier wanilinowy
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrami na puch.
    Dodawać stopniowo mleko skondensowane ,cały czas miksując.
    Spirytus wlewać również stopniowo by żółtka się nie ścięły.
    Przelać do butelki,ja zrobiłam 1/2l ajerkoniaku,a z reszty likier kawowy.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń