Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ajran to popularny turecki napój, który był już znany za czasów Imperium Osmańskiego. W wersji podstawowej występuje jako jogurt zmiksowany z wodą i miętą oraz spieniony na wierzchu. Postanowiłam zrobić go jednak z pomarańczą. Bardzo orzeźwiający na upalne dni i najlepiej smakuje jak jest schłodzony. Polecam:)
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 835
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 811
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 464
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 835
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 811
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 464
Składniki
Wycisnąć sok z pomarańczy. Miętę posiekać drobno. Do miski dodać jogurt, szczyptę soli, posiekaną miętę, wlać wodę i wyciśnięty sok z pomarańczy. Całość zmiksować blenderem, aż pojawi się na wierzchu pianka. Gotowy ajran przelać do szklanki. Smacznego!!! :)