Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ajran to popularny turecki napój, który był już znany za czasów Imperium Osmańskiego. W wersji podstawowej występuje jako jogurt zmiksowany z wodą i miętą oraz spieniony na wierzchu. Postanowiłam zrobić go jednak z pomarańczą. Bardzo orzeźwiający na upalne dni i najlepiej smakuje jak jest schłodzony. Polecam:)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Wycisnąć sok z pomarańczy. Miętę posiekać drobno. Do miski dodać jogurt, szczyptę soli, posiekaną miętę, wlać wodę i wyciśnięty sok z pomarańczy. Całość zmiksować blenderem, aż pojawi się na wierzchu pianka. Gotowy ajran przelać do szklanki. Smacznego!!! :)