Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla orzeźwienia w to upalne, wrześniowe lato peruwiański napój z czarnej kukurydzy zwany Chicha Morada skład to oczywiście czarna kukurydza ( zea Morada) , cynamon , limonka i jabłko zielone opcjonlanie istnieją też wersje z dodatkiem skórki ananasa i oczywiście cukru ale, że ja staram się unikać cukru jak tylko mogę, to zwyczajnie nie dodaje go bo owoce i warzywa dojrzałe to same w sobie są dosyć słodkie
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 68
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9322
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 974
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 68
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9322
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 974
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Składniki
Kukurydzę czarną (Zea Morada ) z własnej uprawy lub kupną należy obrać z łupin i włosków na sam początek .
Następnie wrzucić do wody razem z pozostałymi składnikami i gotować od 30 do 60 maksymalnie minut .
Po Ugotowaniu należy wstawić do lodówki na 3 godziny a potem serwować zimne w akompaniamencie plasterków świeżej Limonki :)