Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa Irlandka :) zresztą podczas luźnej rozmowy na temat różnych napojów. Kilka dni później okazało się, że mogę tę miksturę wypróbować na sobie, bo od soboty zaczęłam mieć oznaki przeziębienia. To już trzeci dzień kuracji i zobaczymy jak efektywny jest irlandzki sposób na przeziębienie. Muszę przyznać, że pierwszego dnia od zaraz oczyściły mi się zatoki i mogłam swobodnie oddychać. W tej chwili piję tę samą dawkę, bo wczoraj zrobiłam trochę słabszą, bo mikstura jest dosyć mocna dla tych, co nie piją zbyt często. Definitywnie rozgrzewa klatkę piersiową, oczyszcza zatoki i ułatwia oddychanie. Ma właściwości wykrztuśne według mojej koleżanki, ale tego potwierdzić nie mogę z tego względu, że nie kaszlę. Pytanie jest , czy trzeba wypić butelkę whisky, aby się wykurować kompletnie? Na to pytanie postaram się odpowiedzieć na koniec mojej kuracji, która trwa na razie trzeci dzień.
Garnuszek, łyżeczka, szklanka
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5474
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29822
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 241
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19501
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1085
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5474
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29822
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 241
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19501
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1085
Składniki
Wodę z cukrem i goździkami oraz imbirem zagotowujemy.Ja na pomysł imbiru wpadłam po wlaniu whisky. To mój autorski dodatek to mikstury.
Dodajemy whisky oraz cytrynę i doprowadzamy do wrzenia, ale nie gotujemy. Zaraz jak zacznie się mikstura gotować, zestawić z ognia, dodać miód, wymieszać i wlać do szklanki. Pić zanim wystygnie. Naprawdę daje natychmiastową ulgę na zatkane zatoki.