Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa Irlandka :) zresztą podczas luźnej rozmowy na temat różnych napojów. Kilka dni później okazało się, że mogę tę miksturę wypróbować na sobie, bo od soboty zaczęłam mieć oznaki przeziębienia. To już trzeci dzień kuracji i zobaczymy jak efektywny jest irlandzki sposób na przeziębienie. Muszę przyznać, że pierwszego dnia od zaraz oczyściły mi się zatoki i mogłam swobodnie oddychać. W tej chwili piję tę samą dawkę, bo wczoraj zrobiłam trochę słabszą, bo mikstura jest dosyć mocna dla tych, co nie piją zbyt często. Definitywnie rozgrzewa klatkę piersiową, oczyszcza zatoki i ułatwia oddychanie. Ma właściwości wykrztuśne według mojej koleżanki, ale tego potwierdzić nie mogę z tego względu, że nie kaszlę. Pytanie jest , czy trzeba wypić butelkę whisky, aby się wykurować kompletnie? Na to pytanie postaram się odpowiedzieć na koniec mojej kuracji, która trwa na razie trzeci dzień.
Garnuszek, łyżeczka, szklanka
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 65
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 58
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 70
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 35
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 65
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 58
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 70
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 35
Składniki
Wodę z cukrem i goździkami oraz imbirem zagotowujemy.Ja na pomysł imbiru wpadłam po wlaniu whisky. To mój autorski dodatek to mikstury.
Dodajemy whisky oraz cytrynę i doprowadzamy do wrzenia, ale nie gotujemy. Zaraz jak zacznie się mikstura gotować, zestawić z ognia, dodać miód, wymieszać i wlać do szklanki. Pić zanim wystygnie. Naprawdę daje natychmiastową ulgę na zatkane zatoki.