Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek cynamonu, skórki z pomarańczy czy nawet papryczka chili nikogo nie dziwi w połączeniu z czekoladą. Co natomiast powiecie na czekoladę z dodatkiem ziaren kolendry? Ja mówię TAK, bo lekko orzechowy smak ziaren kolendry wspaniale współgra z lekko pikantnym cynamonem i ze słodkim smakiem czekolady.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24937
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24937
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 108
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy pokruszoną czekoladę, cukier, sól, kolendrę i cynamon - podgrzewamy ciągle mieszając. Czekoladę przelewamy do ulubionych filiżanek i posypujemy startą czekoladą i cynamonem.