Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty jest najlepsze! Mamy pewność co pijemy. Nie zawiera niepotrzebnych ulepszaczy czy dodatków. Idealne do koktajli, deserów, kawy czy nasion chia!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4587
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418028
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4587
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418028
Składniki
1. Wiórki zalewamy 1l przegotowanej/mineralnej wody. Zostawiamy je na noc (można zostawić także na 5-6h). Następnego dnia podgrzewamy wiórki (nie gotujemy!).
Po ściągnięciu z palnika zaczynamy je blendować przez kilka minut. Następnie tak zblendowaną masę przelewamy na sitko(o bardzo małych oczkach) bądź gazę. Bardzo dokładnie wyciskamy przelewaną masę.
Następnie wiórki zalewamy jeszcze szklanka ciepłej wody, ponownie miksujemy i wyciskamy mleko. Przelewamy do szklanych butelek lub słoiczków. I gotowe!