Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty jest najlepsze! Mamy pewność co pijemy. Nie zawiera niepotrzebnych ulepszaczy czy dodatków. Idealne do koktajli, deserów, kawy czy nasion chia!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1021
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666492
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1021
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666492
Składniki
1. Wiórki zalewamy 1l przegotowanej/mineralnej wody. Zostawiamy je na noc (można zostawić także na 5-6h). Następnego dnia podgrzewamy wiórki (nie gotujemy!).
Po ściągnięciu z palnika zaczynamy je blendować przez kilka minut. Następnie tak zblendowaną masę przelewamy na sitko(o bardzo małych oczkach) bądź gazę. Bardzo dokładnie wyciskamy przelewaną masę.
Następnie wiórki zalewamy jeszcze szklanka ciepłej wody, ponownie miksujemy i wyciskamy mleko. Przelewamy do szklanych butelek lub słoiczków. I gotowe!