Do góry

Napoje Przepis na:

Domowe mleko kokosowe

Domowe mleko kokosowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 369

Dodano:

Odsłon: 733

Domowej roboty jest najlepsze! Mamy pewność co pijemy. Nie zawiera niepotrzebnych ulepszaczy czy dodatków. Idealne do koktajli, deserów, kawy czy nasion chia!

Składniki

  • 200g wiórek kokosowych
  • 1,25 l wody
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Wiórki zalewamy 1l przegotowanej/mineralnej wody. Zostawiamy je na noc (można zostawić także na 5-6h). Następnego dnia podgrzewamy wiórki (nie gotujemy!).


  2. Po ściągnięciu z palnika zaczynamy je blendować przez kilka minut. Następnie tak zblendowaną masę przelewamy na sitko(o bardzo małych oczkach) bądź gazę. Bardzo dokładnie wyciskamy przelewaną masę.

  3. Następnie wiórki zalewamy jeszcze szklanka ciepłej wody, ponownie miksujemy i wyciskamy mleko.

    Przelewamy do szklanych butelek lub słoiczków. I gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń