Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mleko jest o wiele zdrowsze niż to z puszki. Przygotowanie go w domu jest bajecznie łatwe. Polecam przepis.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13207
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13207
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Wiórki kokosowe zalać wodą i zostawić na kilka godzin. Nawet najlepiej zrobić to wieczorem, a rano tylko zblendować. Następnie przecedzić prze gęste sito np. do miseczki. Wiórki można jeszcze raz namoczyć i wtedy otrzymamy kolejną porcję mleka. Mleko kokosowe można pić samo. Ja najczęściej wykorzystuję je do deserów. Ale o tym to już w następnym przepisie.