Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mleko jest o wiele zdrowsze niż to z puszki. Przygotowanie go w domu jest bajecznie łatwe. Polecam przepis.
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 209
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1080
Polecam.
Odsłon: 1064
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 209
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1080
Polecam.
Odsłon: 1064
Składniki
Wiórki kokosowe zalać wodą i zostawić na kilka godzin. Nawet najlepiej zrobić to wieczorem, a rano tylko zblendować. Następnie przecedzić prze gęste sito np. do miseczki. Wiórki można jeszcze raz namoczyć i wtedy otrzymamy kolejną porcję mleka. Mleko kokosowe można pić samo. Ja najczęściej wykorzystuję je do deserów. Ale o tym to już w następnym przepisie.