Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mleko jest o wiele zdrowsze niż to z puszki. Przygotowanie go w domu jest bajecznie łatwe. Polecam przepis.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 50
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1003
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 50
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1003
Składniki
Wiórki kokosowe zalać wodą i zostawić na kilka godzin. Nawet najlepiej zrobić to wieczorem, a rano tylko zblendować. Następnie przecedzić prze gęste sito np. do miseczki. Wiórki można jeszcze raz namoczyć i wtedy otrzymamy kolejną porcję mleka. Mleko kokosowe można pić samo. Ja najczęściej wykorzystuję je do deserów. Ale o tym to już w następnym przepisie.