Do góry

Napoje Przepis na:

Domowy ajerkoniak

Domowy ajerkoniak

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 1613

Dodano:

Odsłon: 1191

Domowy likier jajeczny to doskonały trunek tylko dla dorosłych, który szczególnie polecam na babskie spotkania, może być również ciekawym dodatkiem do ciast i deserów. Sposób przygotowania jest bardzo prosty i szybki a smak likieru nieziemski.

Składniki

  • 6 żółtek
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • szklanka mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • szklanka czystej wódki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Domowy ajerkoniak

Przygotowanie

  1. Do miski wbijamy żółtka, dodajemy cukier puder i całość miksujemy do białości, następnie wsypujemy cukier waniliowy, wlewamy zagęszczone mleko i w dalszym ciągu wszystko miksujemy, na końcu wlewamy wódkę.
    Likier przelewamy do butelek, zakręcamy korkiem i odstawiamy do lodówki aby wszystkie składniki się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń