Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy Kubuś zapraszam jak robię
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
marchew obieram kroje w cienkie plasterki lub drobna kostkę wrzucam do garnka zalewam woda gotuje do miękkości. Z dyni wydrążam pestki obieram kroje w drobną kostkę,jablka myje kroje w kostkę ze skórką i wyciskam sok z cytryn i odstawiam .
Do miękkiej marchewki w garnku dodaje dynie i jabłka gotuje go rozgotowania wtedy dodaje cukier i sok z cytryn całość bulderuje i można dodatkowo przetrzeć przez sito, gotowego Kubusia wlewam do butelek lub słoiczków i pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki lub butelki muszą być zanurzone do polowy w wodzie .Taki Kubuś może postać w chłodnym miejscu do 5 miesięcy chyba ze wcześniej zostanie wypity. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego