Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy Kubuś zapraszam jak robię
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 277
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21600
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 277
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21600
Składniki
marchew obieram kroje w cienkie plasterki lub drobna kostkę wrzucam do garnka zalewam woda gotuje do miękkości. Z dyni wydrążam pestki obieram kroje w drobną kostkę,jablka myje kroje w kostkę ze skórką i wyciskam sok z cytryn i odstawiam .
Do miękkiej marchewki w garnku dodaje dynie i jabłka gotuje go rozgotowania wtedy dodaje cukier i sok z cytryn całość bulderuje i można dodatkowo przetrzeć przez sito, gotowego Kubusia wlewam do butelek lub słoiczków i pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki lub butelki muszą być zanurzone do polowy w wodzie .Taki Kubuś może postać w chłodnym miejscu do 5 miesięcy chyba ze wcześniej zostanie wypity. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego