Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy Kubuś zapraszam jak robię
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2965
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 288
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 533
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 789
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 716
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2965
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 288
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 533
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 789
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 716
Składniki
marchew obieram kroje w cienkie plasterki lub drobna kostkę wrzucam do garnka zalewam woda gotuje do miękkości. Z dyni wydrążam pestki obieram kroje w drobną kostkę,jablka myje kroje w kostkę ze skórką i wyciskam sok z cytryn i odstawiam .
Do miękkiej marchewki w garnku dodaje dynie i jabłka gotuje go rozgotowania wtedy dodaje cukier i sok z cytryn całość bulderuje i można dodatkowo przetrzeć przez sito, gotowego Kubusia wlewam do butelek lub słoiczków i pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki lub butelki muszą być zanurzone do polowy w wodzie .Taki Kubuś może postać w chłodnym miejscu do 5 miesięcy chyba ze wcześniej zostanie wypity. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego