Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy Kubuś zapraszam jak robię
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
marchew obieram kroje w cienkie plasterki lub drobna kostkę wrzucam do garnka zalewam woda gotuje do miękkości. Z dyni wydrążam pestki obieram kroje w drobną kostkę,jablka myje kroje w kostkę ze skórką i wyciskam sok z cytryn i odstawiam .
Do miękkiej marchewki w garnku dodaje dynie i jabłka gotuje go rozgotowania wtedy dodaje cukier i sok z cytryn całość bulderuje i można dodatkowo przetrzeć przez sito, gotowego Kubusia wlewam do butelek lub słoiczków i pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki lub butelki muszą być zanurzone do polowy w wodzie .Taki Kubuś może postać w chłodnym miejscu do 5 miesięcy chyba ze wcześniej zostanie wypity. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego