Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy napój izotoniczny to świetna propozycja na wzmocnienie organizmu i dodanie mu sił do działania. Imbir, który jest tu niezbędnym dodatkiem, ma wiele właściwości prozdrowotnych. Działa przeciwzapalnie i stymulująco na układ odpornościowy. Cytryna jest bogatym źródłem kwasów i substancji, które zmniejszają ryzyko odwodnienia organizmu. Miód z kolei dostarcza cukrów, które są niezbędne dla utrzymania odpowiedniej wydajności i poziomu energii. Ten napój charakteryzuje się wyrazistym słodko-kwaśnym smakiem, z odczuwalną nutą orientalnego imbiru. Nie tylko jest więc idealnym uzupełnieniem diety po nadmiernym wysiłku fizycznym czy w trakcie upałów, ale także doskonale smakuje.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 922
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 922
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Z podanych składników wychodzi ok. 500 ml domowego napoju izotonicznego. Do dzbanka wlej wodę. Imbir pokrój na cienkie plasterki i wrzuć je do dzbanka. Pozostaw je w nim na kilkanaście minut – im dłużej, tym mocniejszy smak uzyskasz. Wyłów imbir.
Cytrynę podziel na pół i wyciśnij z niej sok. Dodaj do wody imbirowej. Na koniec wmieszaj bardzo dobrze miód. Przed podaniem włóż do lodówki. Napój powinien być dość zimny.