Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy nadejdą zimowe dni, warto mieć pod ręką pyszny, domowy sok jabłkowy. Taki napój świetnie sprawdzi się jako dodatek do herbaty lub wody. Podpowiemy ci, jak zrobić domowy sok z jabłek na zimę.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5671
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 575
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5671
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 575
Składniki
Zacznij od umycia jabłek, następnie pokrój je w ćwiartki pozbywając się pestek. Jabłka wrzuć do sokowirówki. Uzyskany sok wlej do garnka i zagotuj. Zbierz z niego pianę, która powstanie podczas podgrzewania.
Dodaj cukier według uznania oraz wsyp porządną szczyptę cynamonu. Rozlej sok do czystych i wyparzonych butelek.
Sok w butelkach zapasteryzuj przez kwadrans w garnku. Przechowuj w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.