Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy nadejdą zimowe dni, warto mieć pod ręką pyszny, domowy sok jabłkowy. Taki napój świetnie sprawdzi się jako dodatek do herbaty lub wody. Podpowiemy ci, jak zrobić domowy sok z jabłek na zimę.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 102
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9352
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1146
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 102
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9352
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1146
Składniki
Zacznij od umycia jabłek, następnie pokrój je w ćwiartki pozbywając się pestek. Jabłka wrzuć do sokowirówki. Uzyskany sok wlej do garnka i zagotuj. Zbierz z niego pianę, która powstanie podczas podgrzewania.
Dodaj cukier według uznania oraz wsyp porządną szczyptę cynamonu. Rozlej sok do czystych i wyparzonych butelek.
Sok w butelkach zapasteryzuj przez kwadrans w garnku. Przechowuj w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.